Kategorier
Uncategorized

Att välja trafikskola

Det finns många viktiga val att ta ställning till i en bilförares liv. Det handlar inte minst om vilken eller vilka bilar man ska köpa. Men det första valet, som vissa underskattar, är valet av körskola. Det kan göra stor skillnad, inte bara för hur lång tid det tar innan du nått det åtråvärda körkortet. En bra körskola ska också lära dig att köra säkert. 

Att välja trafikskola är inte enkelt, framför allt inte på en större ort. I Stockholm finns det nästan hur många körskolor som helst, vilket gör det svårt att välja. Hur ska man då göra för att hitta en bra körskola?

Några tips i valet av körskola

Att bara välja samma trafikskola som dina kompisar är inte en bra idé, men det skadar inte att fråga de som redan har klarat uppkörningen. Fråga dem om vad de tycker om den trafikskola de valde, och om de skulle välja den igen. Tänk också på att omdömen är en färskvara, och att en körlärare kan ha bytt från en skola till en annan. 

Kolla också upp körskolans ekonomi. Har den några skulder hos Kronofogden? Det är inte kul att betala ett stort förskott för en intensivkurs, och sedan går körskolan i konkurs. Börja alltså med att fråga runt bland vänner och bekanta, kolla upp de körskolor de rekommenderar på ratsit och liknande sajter, och sedan är du redo att skriva in dig på den körskola du valt.

Hur påverkar Corona trafikskolorna?

Den pågående Covid 19-pandemin påverkar i stort sett alla sektorer i samhället, även trafikskolorna. Det är redan långa väntetider för uppkörning. Många körskoleelever som hade hoppats på uppkörning senast i sommar får vänta till i höst, rapporterar SVT.

Trafikverket har glesat ut platserna på proven, för att minska risken för smittspridning, och det innebär att det tar längre tid innan man som elev kan göra provet. Om du är rädd för att hinna glömma det du lärt dig hos trafikskolan gör du klokt i att repetera extra innan du gör provet.