Kategorier
Uncategorized

Behöver du laddstation hemma?

Har du också skaffat en elbil? Då vet du i så fall hur viktigt det är att kunna ladda bilen hemma över natten så att den är startklar och körbar på morgonen. Våra bilar har blivit precis som våra mobiler; ständigt i behov av laddning över natten. Att vi numera ska göra oss av med vårt bensin- och oljeberoende har gjort oss i stället mer beroende av el. Så vilken el är det vi har? Och hur gör vi för att ladda elbilarna i framtiden?

Dags skaffa laddstation eller laddbox?

Att skaffa laddstolpar och laddboxar hemma har blivit allt viktigare. Har du bilen utomhus eller inne i ett garage? Har du elbilen stående inomhus i garaget är det inte så stora problem att installera en laddbox i garaget och ladda bilen över natten. Är den utomhus på nätterna, kan du enkelt installera ett särskilt ladduttag för elbilens laddning på husväggen, men hur gör du för att veta att ingen annan går och laddar sin elbil där på dagarna när du inte är hemma, eller om du är bortrest? För att lösa den saken, kan du vara tvungen att skaffa en laddbox som enbart tillåter laddning av just din elbil.

Boka in din elektriker!

Så hur löser man en sådan sak? Det bästa är att ta kontakt med din elektriker som kan lösa sådana frågor åt dig. Se till så att den elektriker som du tar kontakt med även kan erbjuda just lösningar av laddboxar, laddstationer och laddningsbara uttag på din villa, radhus eller om ni har någon annan fastighet som ni behöver leda el till. Det går heller inte att använda ett vanligt uttag, utan det måste vara ett uttag med en strömstyrka på 10/16 A (ampere) och en effekt av 2,3-3,7 kW (kilowatt), som kan ladda en elbil på 5/6 timmar.