Kategorier
Uncategorized

Bygga tak över garaget?

Det är vår och dags att åka ut med bilen! Varje vår blir det karavaner av bilar som cirklar omkring på Sveavägen i centrala Stockholm, liksom på andra ställen i vårt avlånga land. Antingen är det cabbar med uppfällda huvar på bilarna eller så är det gamla amerikanare som kör längs rutten runt, runt längs paradgatan. Det är dags att visa upp vad man har mekat med under vintern medan vi har väntat på våren. De första vårdagarna är härliga. Människor vaknar upp från en lång vinter, särskilt i år, när pandemin äntligen är över. Människorna börjar yrvaket vistas utomhus. Caféerna öppnar och man kan sitta utomhus.

Bygg ett garage åt bilen

Om du är en bilfantast har du säkert mekat med bilen, bytt ut gamla och slitna delar på bilen, lagt på ny lack och fått bilen (eller bilarna). att glänsa ordentligt. Då behöver man ett garage med plats för mekningen av bilen (eller bilarna). Ett garage är inte svårt att bygga, om man har lite byggvana vill säga. Har man inte det får man anlita något byggföretag som kan bygga ut huset med ett välbehövligt garage.

I garaget kan du montera ställningar för bilen så du slipper ligga under bilen. Till våren är det viktigt att gå igenom bilen. Däcken måste bytas från vinter- till sommardäck. Om du inte behöver byta ut dem, är det ändå en bra idé att kolla igenom dem. Är de slitna? I så fall bör du byta ut dem.

Kolla också igenom detta:

  • Byt bränslefilter
  • Kontrollera och byt ut slangar. Slangarna till bränsle- kylar- och vakumslangar torkar lätt ut. Har bilen stått länge är det bäst att byta ut alla slangar som ser spruckna ut.
  • Kolla igenom allt som är av gummi i bilen. Hur ser kamremmen ut? Kamremmen är en viktig del på bilen som måste skötas om ordentligt.
  • Kolla lamporna på bilen. Behöver någon av dem bytas ut?
  • Byt bromsvätska. Vätskan blir dålig även när den inte körs. Så det är bäst att byta ut den om det är länge sedan det gjordes.
  • Gå igenom bromsar så att inget har rostat under bilen och påverkar bilens funktion. Testa även handbromsen så att den inte har rostat.
  • Dags att byta torkarblad? Det är som med andra saker av gummi på en bil; de kan bli torra och tappar sin effektivitet.
  • Byta motorolja? Har bilen stått länge är det viktigt att byta motoroljan. Den kan få kondens som inte alls är bra.

Se också över taket på huset

Om du har ett garage, är det viktigt att även se över huset, taket på samma sätt som du tar hand om bilen. Tak slits snabbt ut, trots att man bygger för lång tid framöver. Men när det stormar och regnar och snöar, kan fukt leta sig in. Anlita takläggare om du behöver renovera eller byta tak.