Kategorier
Uncategorized

När behöver du mobilkran?

Har ni behov av att lyfta tunga saker? Behöver man lyfta ut ett piano, ett kassaskåp eller till och med en bil, är det ju inget som man klarar av, som privatperson. Tyvärr krävs det ordentliga liftar för att kunna rubba ett piano, för att inte nämna flyglar som behöver flyttas på.

Har du sett filmen Ghost?

Filmen Ghost kom på 1990-talet och tog biopubliken med storm. Egentligen handlar filmen om kärlek efter döden och en man som dött, gör allt för att skydda kvinnan som han älskar mot den mördare som tog livet av honom. För att få henne att skydda sig själv mot den som mördat honom, tar han hjälp av ett medium (vad annars?) som egentligen inte är något medium, utan bara lurendrejare, men som han får kontakt med och som lyckas skydda henne. Oavsett vad filmen handlar om, så inleder den med en flytt, när de två älskande ska flytta ihop. Hon ska ta in en stor staty (hon är konstnär och drejar och arbetar i lera). För att hennes stora staty ska kunna tas in i den nya lägenheten, behövs en stor lift.

Inledningen i filmen påminner om hur viktigt det är att ha en bra lyftkran när man ska få in – eller ut tunga och skrymmande saker.

Har du tunga saker som du behöver flytta?

Att bära ut piano eller flygel på egen hand är svårt och riskfyllt, då det är lätt att skada sig och andra. Att få ett tungt piano på fötterna eller över sig kan vara riskabelt och risken är stor att du skadas. Det är då man tar hjälp av en mobilkran som lätt och behändigt lyfter pianot ur rummet och in på lastbilen. Sedan är det bara att köra iväg med det och sedan ta hjälp av lyftkranen för att få in pianot eller flygeln in i den nya lokalen.
Just lyftkranar är otroligt praktiska för flytt av olika slag. Så snart som du har en möbel eller kassaskåp som du inte kan hantera eller lyfta på egen hand, bör du anlita ett lyftföretag som hyr ut eller erbjuder lyftkran för tunga lyft.